Masser af messing – Musik2Go på söndag 11 maj

MUSIK2GO-KADK-07På söndag 11 maj är det dags för Musik2go-konserten “Masser af messing”. Studenter vid Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design och Malmö högskola har tillsammans med lärare, forskare och personal från Det Kongelige Teater arbetat med att forma konsertupplevelsen.

Läs mer: Designing for Mass Interaction: An Experiment With the Royal Danish Theatre.

Text: Jakob Ion Wille

Musik2Go er en koncertrække for alle, der gerne vil opleve klassisk musik fra nye vinkler. Det kongelige Kapels forskellige instrumentgrupper afholder i alt fire koncerter i denne sæson, hvor publikum inviteres til at blive involveret på forskellig vis. Ved hver koncert udfordrer vi den klassiske koncertform gennem eksperimenter omkring musikalsk oplevelsesdesign.

Ved Musik2Go koncerten Masser af messing samarbejder Det Kongelige Kapel med Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design og interreg projektet Musikalsk Oplevelsesdesign om interaktion og visuel design i forbindelse med koncerten. Det er før koncerten muligt for publikum at afprøve instrumenter samt at interagere med billeder der i manipuleret form indgår i dele af den efterfølgende koncert.

Mennesket har siden antikken opfattet en parallel mellem farvernes og tonernes verden. Platon opfattede efter sigende en forbindelse mellem farver og forskellige harmonier, mens Aristoteles beskriver forbindelsen mellem farverne gennem en analogi til arrangement og samklang i musikken. I syttenhundredetallet beskriver fysikeren Isac Newton en relation mellem farvernes spektrum og tonernes interval, der senere inspirerede konstruktionen af de første farveinstrumenter som Louis Bertrand Castels Clavecin Oculaire og siden Bainbridge Bishops Color Organ. Moderne billedkunstnere som Vasilij Kandensky og Paul Klee har desuden beskrevet deres arbejder gennem musikken. Arbejdet med det visuelle koncept og farveinstrumenterne til denne koncert er inspireret af denne sammenhæng mellem farve og musik.

Der er til koncerten blevet skabt et visuelt og delvist interaktivt design med inspiration blandt andet i klassiske forestillinger om sammenhæng mellem farver og musik. For eksempel forstillede fysikeren Isaac Newton sig en annalogi mellem farvens spektrum og musikkens skala, der inspirerede udviklingen af farveinstrumenter. Omvendt har moderne billedkunstnere som Vasilij Kandinsky og Paul Klee beskrevet deres arbejde med terminologi fra tonernes verden. Der vil i foyeren blive mulighed for at afprøve nye farveinstrumenter, ligesom det visuelle materiale vil spille med under dele af koncerten.

Visuelt design og koncept: Ewa Moskala, Morten Kantsø Andersen, Glenn August Bournonville og Jonas Dominic Hasselmann.

Interaktion i salen: Halfdan Hauch Jensen & Maja Fagerberg

VeeJay og programmering: Thomas Sandberg

Koncept samt produktions ansvar ved ovenstående: Arthur Maria Steijn og Jakob Ion Wille, lærere og forskere ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design.

Läs mer och köp biljetter på kglteater.dk.