Scenkonstens digitalisering: presentationer och videos

I april samlades representanter från några av södra Sveriges scenkonstinstitutioner för ett seminarium om konstnärlig utveckling och tillgänglighet på digitala arenor. Flera medarbetare från projektet Musikalsk oplevelsesdesign presenterade sitt arbete och vilka utmaningar de står inför.

Lars Mogensen håll i trådarna för samtalen.

Lars Mogensen håll i trådarna för samtalen. CC:BY Medea

Alla presentationer hittar du på Musik i Syds webbplats och nedan hittar du de videos som specifikt rör Musikalsk oplevelsesdesign.

Medskapande
Under temat “co-creation” berättade Gabriella Bergman, producent på Malmö symfoniorkester, och Erling Björgvinsson, universitetslektor i interaktionsdesign på Malmö högskola, om medskapandeprocesser med barn och vuxna som genomförts med MSO.

Se presentationen i videospelaren nedan (eller här på YouTube)

Musikerns roll
Under temat “Vilka är musikernas och musikskaparnas roller i scenkonstens digitalisering?” berättade Uffe Savery, musikchef på Copenhagen Phil, om sina erfarenheter med att inkludera orkestermusikerna i arbetet med publikinvolvering och utvecklingen av nya konsertformat, t.ex. World Online Orchestra och 60 Minutes.

Se presentationen i videospelaren nedan (eller här på YouTube)

Projektet övergripande
Projektledare Karolina Rosenqvist presenterade också projektet mer övergripande. Se videon nedan (eller här på YouTube)

Fler bilder hittar du i detta Flickr-album.