“Ved at komme ud i Operahuset bryder man grænser”

Danmarks Designskola, KADK, har intervjuat de studenter som i samarbete med Det Kongelige Teater, Malmö högskola och KADK utvecklade och genomförde ett experiment där man involverade barn i föreställningen. Suzy Attah Mikkelsen säger: ”Når man sidder på skolen, laver man kun noget til sin egen verden. Det er en slags navlepilleri. Ved at komme ud i Operahuset bryder man grænser.”

Det var i oktober 2013 som studenter vid Danmarks Designskole arbetade med att involvera barn i att skapa skuggspel till föreställningarna Peter och vargen och Djurens karneval.

Hela artikeln om studenternas intryck finns att läsa på dkds.dk, och mer information om experimentet hittar du i inlägget Barn skapar scenografi till familjeföreställning med Det Kongelige Kapel på denna webbplats.