Möt musikerna – både på Facebook och live

Prata med musikerna på Facebook innan konserten, och prova deras instrument innan du sätter dig till rätta i konsertsalen. Det Kongelige Teater experimenterar just nu med nya sätt att möta publiken.

I våras genomförde Det Kongelige Teater, i samarbete med Interregprojektet Musikalsk oplevelsesdesign, experimentet In Case of Emotions – en produktion som gett vingar åt andra idéer som har med publikmedverkan att göra. Det Kongelige Teater lanserade i dagarna Facebook-gruppen DKT Musik2Go, vilken presenteras så här:

Vær med til forberedelserne af koncerten “Takter for træblæsere” som spiller i Operaen på søndag den 29. september 2013 klokken 15.00. Musikerne er med i denne gruppe. Du kan finde dem under medlemmer og stille spørgsmål direkte til dem, eller kommenterer på de tråde, der løber på væggen. Kom bag om forberedelserne og personerne til koncerten på søndag.

Träblåsaren Adam Erik Simonsen publicerade den första videon (inbäddad nedan) där han visar sitt instrument och spelar några takter ur ett stycke som ska framföras på konserten.

Delar av den dialog som äger rum på Facebook kommer att projiceras under konserten. Fullständigt program hittar du på kglteater.dk och Facebook-gruppen finns här.