Joystick flyter ut på gatan, eller kanske en t-shirt?

Joystick Workshop 1

Aktionfigur på Terebi Ge-Mu. CC:BY Medea, Malmö högskola

Borde man göra MSOs spelmusikkonsert Joystick till en del av en festival, eller ska man utveckla ett eget spel där man löser ett musikmysterium? Detta var två av de idéer som diskuterades vid den första av tre workshops som ska utveckla Joystick Challenge – en utmaning där publiken bjuds in att utforma koncept.

På Spelens hus i Malmö samlades ett tiotal spelintresserade – tillsammans med forskare från Malmö högskola och representanter för Malmö symfoniorkester – för att lära känna varandra och börja spåna på idéer för hur Joystick-konceptet kan utvecklas vidare. Varje deltagare, som alla varit på Joystick-konserter, fick berätta om sig själva och sina upplevelser av tidigare arrangemang. Kvällen avslutades med att presentera idéer för hur konceptet kan utvecklas vidare, och hur publiken kan bjudas in till att påverka innehållet.

En sammanfattning av resultaten finner du på webbplatsen Joystick Challenge och fler bilder finns i den här samlingen på Flickr.

Om du har lust att delta i nästa workshop anmäler du dig på joystick.mso.se

Ett stort tack till spelföreningen Terebi Ge-Mu som lät oss använda deras lokaler!