Slagverkskonsert: The Mood of The Conference

Under årets The Conference, en i Malmö årligt återkommande konferens för media- och teknikfolk, framförde en grupp slagverkare en tolkning av konferensdeltagarnas upplevelser. Detta skedde med hjälp av In Case of Emotions, ett “mood capturing system” som utvecklats inom ramen för Interregprojektet Musikalsk Oplevelsesdesign.

Uppdatering: se videon här!

Slagverkare på Mood of The Conference CC:BY Medea

Slagverkare på Mood of The Conference CC:BY Medea

Under dagen kunde konferensdeltagarna via en webbsida välja en av tre färger som bäst representerar den enskilda individens sinnesstämning just då. Senare under dagen tolkades de samlade färgvalen av tre slagverkare från Malmö symfoniorkester och kapellet vid Det Kongelige Teater. Målet var att få publiken att reflektera över sin konferensdag och att överraska dem med ett framträdande baserat på deras samlade val.

Alla bilder från evenemanget finns samlade här på Flickr.

Mood of The Conference - A member of the audience CC:BY Medea

Mood of The Conference – A member of the audience CC:BY Medea

Se flyern här.

In Case of Emotions har tidigare avprövats på Det Kongelige Teaters Musik 2Go-konsert och i samband med detta gjorde DRs P2 Puls ett radioinslag om experimentet.