MSO:s publik bjuds in att utforma “Joystick Challenge”

Helgen 31 maj till 1 juni arrangerar Malmö symfoniorkester (MSO) sin Joystick-konsert där man för femte året i rad framför musik från dataspelsvärlden. I år kommer publiken också att bjudas in till att utforma Joystick Challenge 2014, alltså att vara delaktiga i nästa års Joystick.

Under våren har ett antal studenter vid masterprogrammet i interaktionsdesign vid Malmö högskola samarbetat med MSO för att undersöka hur Joystick-publiken kan göras mer delaktig i upplevelsen före, under och efter evenemanget (läs mer om studenternas koncept här).

Inför årets Joystick har MSO och forskare på Malmö högskola arbetat vidare med studenternas idé och kommer under konserterna den 31 maj och 1 juni att bjuda in publiken till att antingen följa eller vara delaktiga i arbetet med att utforma Joystick Challange 2014, via webbplatsen joystick.mso.se.

Hur Joystick Challenge ska utformas kommer att bestämmas i ett antal workshops som genomförs under hösten 2013, och där är idén att ett antal representanter från MSO:s publik, men även andra intresserade, ska bjudas in.

Du kan själva följa arbetet genom att anmäla dig i formuläret som finns länkat till på joystick.mso.se.