Hjerneforsker: Musik er den faglige udviklings fundament

Vikarierande Medeaföreståndaren (och transmediaexperten) Asta Wellejus tipsar om en artikel i den danska tidskriften folkeskolen.dk där hjärnforskaren Kjeld Fredens citeras på följande sätt:

“Musik er idræt for hjernen. Grundlaget for al faglig udvikling er to fag, og det er musik og idræt. Det kan dokumenteres, så det brager. Musikudviklingen begynder i højre hjernehalvdel, men i takt med større kompleksitet breder det sig til resten. I det øjeblik, man aktiverer hjernen med musik, så laver man fitness med hjernen. Det varmer hjernecellerne op, så når vi går i gang med andre fag, så er de allerede varmet op.”

Du kan läsa mer av Kjell Fredens resonemang i artikeln Fremtiden tilhører det musikalske menneske. Artikeln i folkeskolen.dk hittar du här.